logo

میزان تقاضای مشتریان، تعیین کننده قیمت اسید سولفوریک

logo

میزان تقاضای مشتریان، تعیین کننده قیمت اسید سولفوریک

قیمت اسید سولفوریک در بازار خرید و فروش مواد شیمیایی، یک قیمت در حال نوسان است. در بازار ایران، تغییرات قیمت با توجه به میزان تولید اسید سولفوریک در کارخانه‌ها، وضعیت صادرات و واردات، نوسانات قیمت ارز، عرضه و تقاضا در بازارهای جهانی و ... تغییر پیدا می‌کند. سولفوریک اسید در بسیاری از صنایع به عنوان مواد اولیه برای تهیه محصولات مورد استفاده قرار می‌گیرد بنابراین بدیهی است که میزان تقاضا برای خرید اسید، بسیار زیاد باشد. اگر یک کارخانه بتواند اسید با خلوص مناسب برای مشتریان را تأمین کند، میزان فروش اسید سولفوریک برای این کارخانه افزایش پیدا خواهد کرد.

@image

عامل مؤثر در قیمت اسید سولفوریک؛ قطبیت و هدایت اسید

یکی از عوامل ویژگی‌های شیمیایی و فیزیکی این ماده است. قطبیت و هدایت اسید، دو پارامتر فیزیکی است که برای این ماده مورد توجه قرار دارد به طوری که بیشتری تأثیرات را در انجام واکنش‌های شیمیایی خواهد گذاشت. قطبیت به طور ویژه با ساختار مولکولی اسید در ارتباط است. اگر مقداری آب به همراه اسید وجود داشته باشد به معنای این است که خلوص سولفوریک اسید، کمتر است. درصد خلوص، یکی از عوامل مؤثر در قیمت اسید سولفوریک معرفی شده است.

سولفوریک اسید، یک مایع بسیار قطبی است که ثابت دی الکتریک آن در حدود 100 است. این خاصیت در اثر خود پروتونیزه بودن اسید رخ می‌دهد و با نام اُتوپروتولیز شناخته می‌شود. این فرایند در دماهای بالا اتفاق می‌افتد. واکنش خود پروتولیز به صورت زیر نمایش داده می‌شود:

طی واکنش فوق، تحرک پروتون‌ها در اسید سولفوریک بسیار بالا خواهد بود. همین خصوصیت موجب می‌شود اسید سولفوریک به عنوان یک حلال ایده آل برای بسیاری از واکنش‌های شیمیایی مورد استفاده قرار گیرد. در حقیقت، تعادل میان ترکیبات فوق در محیط واکنش‌ها، پیچیده تر از آن است به سادگی تفسیر شود. مجموعه همین عوامل، بازار خرید و فروش اسید را تحت تأثیر قرار داده و موجب تغییرات در قیمت اسید سولفوریک خواهد شد.

سولفوریک اسید به طور کامل از تعادل یونی تبعیت می‌کند؛ در یک محیط اسید، مجموعه‌ای از یون‌ها شامل آنیون‌ها و کاتیون‌های مبتنی بر اسید سولفوریک حضور دارند. یون‌های هیدروژن سولفات، کاتیون تری هیدروژن سولفات، پروتونیوم، آنیون هیدروژن پرسولفوریک اسید، پرسولفوریک اسید و آب، مهم‌ترین ترکیباتی هستند که در تعادل با یکدیگر قرار دارند.

@image

واکنش‌های اسید سولفوریک با آب

واکنش اسید سولفوریک با آب، یک واکنش شدیداً گرمازا است. اگر برای مخلوط کردن آب و اسید، آب به اسید غلیظ اضافه شود، می‌جوشد و محتویات ظرف به اطراف پرتاب می‌شود و بسیار خطرناک است. به این دلیل است که تأکید می‌شود حتماً اسید را به آرامی و از کناره ظرف به آب اضافه کنید. در مورد اسیدهای بسیار غلیظ در بسیاری موارد توصیه شده است که اسید باید قطره قطره به آب اضافه گردد.

شاید جالب باشد که دلیل اتفاق فوق را به طور کوتاه توضیح دهیم: "دلیل اینکه مخلوط اسید و آب ممکن است باعث بروز خطر و پرتاب شدن محتویات ظرف به بیرون شود در حقیقت، اختلاف در دانسیته نسبی دو مایع است. آب دارای دانسیته کمتری از اسید سولفوریک است بنابراین بر سطح اسید شناور می‌ماند. اگر آب به اسید اضافه شود، واکنش در سطح محلول به سرعت اتفاق می‌افتد."

واکنش اسید سولفوریک با آب و تشکیل یون‌ها

تمایل اسید سولفوریک به آب به اندازه‌ای قوی است که منجر می‌شود اتم‌های هیدروژن و اکسیژن از سایر ترکیبات، خارج شده و مولکول آب تشکیل شود؛ به طور مثال، ترکیب اسید سولفوریک غلیظ با نشاسته موجب می‌گردد که کربن تولید شده و آب توسط اسید جذب شود. این عامل می‌تواند اسید را رقیق تر کند.

واکنش فوق را می‌توانید هنگامی مشاهده کنید که اسید سولفوریک غلیظ بر روی کاغذ ریخته می‌شود؛ ظاهر واکنش شبیه به سوختن کاغذ است؛ در حقیقت، کربن تولید شده در فرآیند سوختن، یک رنگ قهوه‌ای را در آن ایجاد می‌کند. این اسید معدنی در بسیار از آزمایشگاه‌های تحقیقاتی استفاده می‌شود. برای ثبت سفارش خرید و دریافت قیمت اسید سولفوریک می‌توانید با شرکت شیمیایی پترو آکام صنعت تماس حاصل فرمایید.

@image

میزان تقاضای مشتریان، تعیین کننده قیمت اسید سولفوریک است

هدف از اینکه واکنش‌های شیمیایی اسید سولفوریک را به نوعی به قیمت اسید سولفوریک مرتبط می‌دانیم این است که در واقع این واکنش‌ها هستند که به ما نشان می‌دهند از این اسید معدنی در چه مواردی استفاده می‌شود؛ در ادامه، بهتر می‌توان به موارد کاربردی آن پی برد و در نهایت، دسترسی به بازار مشتریان این اسید، راحت تر خواهد بود. میزان تقاضای خرید اسید در بازارهای جهانی به منظور رفع نیازهای صنایع، قیمت اسید سولفوریک را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در ادامه این مطلب به برخی از مهم‌ترین واکنش‌های ویژه اسید می‌پردازیم.

سولفوریک اسید با بسیاری از مواد قلیایی واکنش می‌دهد. نمک‌های سولفات و آب، دو محصول به دست آمده از این واکنش‌ها هستند. به طور نمونه، از واکنش اکسید مس II و سولفوریک اسید، آب و سولفات مس II به دست می‌آید. کات کبود سولفات مس در صنایع کشاورزی، رنگ، تولید مواد شیمیایی و جوهرها کاربرد دارد. بر همین اساس، صنایعی که به نوعی با نمک‌های سولفات در ارتباط هستند می‌توانند برای دریافت قیمت اسید سولفوریک به عنوان مواد اولیه، با کارشناسان فروش تماس حاصل نمایند.

واکنش‌های دیگر اسید سولفوریک، اثر آن بر فلزات عنصری است. در این حالت نیز برخی از نمک‌های سولفات و محصولات جانبی تولید می‌شود. هرچه مقیاس فلزات سنگین در واکنش‌ها بیشتر باشد، مسئله استفاده از اسید، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و در نتیجه مسائل زیست محیطی نیز به میان می‌آید.

نمونه‌ای از واکنش‌های اسید با فلزات و محصولات تشکیل شده را در شکل زیر مشاهده می‌کنید:

واکنش‌های اسید با فلزات

شرکت شیمیایی پتروآکام راد صنعت، تولید کننده اسید سولفوریک به خصوص غلیظ 98%، آماده ارائه این اسید صنعتی به مشتریان و صنایع محترم می‌باشد. قیمت اسید سولفوریک را از این شرکت بخواهید.

منبع

98/9/18